Todd Burpo és Lynn Vincent: Igazából mennyország. Egy kisfiú megdöbbentő története a mennyországba tett utazásáról és csodálatos visszatéréséről

2014.12.30 10:34

A most bemutatandó regény egy igaz történet a hitről, a szeretetről és a reményről. Ha egy mondatban össze kellene foglalnom a regény lényegét akkor az előző mondat lenne a legtökéletesebb jellemzés róla.

Főszereplőnket Colton Burpo-nak hívják és a regény keletkezésekor mindössze 4 éves volt. Sajnálatos módon perforálódott a vakbele és az orvosai elég későn vették észre, hogy miről is van szó. Fontos még azt is elmondani, hogy a szülei nagyon vallásosak sőt édesapja egyben lelkész is. A fiatal kisfiú élet-halál között lebeg, de csodáltos módon életben marad. Gondolhatnánk, hogy jó-jó csak be kell kapcsolnunk a TV-nket és már is egy csomó hasonló történetet láthatunk és hallhatunk, hogy mennyi igazságtartalmuk van az megint egy másik kérdés.

De a mi történetünkben a szörnyű kórházi élémények után kezdődik az igazi "csoda". Majdnem egy év is eltelik, mire a kis Colton el kezd arról mesélni, hogy amíg műtötték addig angyalok énekeltek és Jézus vigyázott rá. Közben olyan dolgokról mesélt amikről igazából nem is tudhatott volna (megmondta pontosan, hogy az apja imádkozott az egyik szobában, az édesanyja pedig kinn a folyosón telefonált a rokonak és a műtőorvosa nevét is megmondta). Később időről-időre a mennybéli tapasztalatairól is beszámolt. Itt álljunk meg egy pillanatra. Nem szeretném leírni az összes élményt, amit a kis Coltont elmesélt, de higgyjétek el megdöbbentő dolgokat tár elénk. Gondolom, majd Ti is a következő kérdéseket fogjátok feltenni: Tényleg igaz lenne? Láthatta a kisfiú a mennyországot? Találkozott és beszélt Jézussal? Bevallom először nagyon nehezemre esett elhinni, de egy ekkora gyerek miért füllentene? Semmi értelme és szép lassan arra a következtetésre jutottam, hogy Colton Burpo járt és látta a mennyországot. Aki hisz Istenben és a mennyországban az ennek a könyvnek a segítségével megerősítést nyer, aki pedig nem hisz az talán ha nem is nagyon de egy picit hívővé válhat.

Úgy gondolom egy lélekemelő regény a szeretetről, hitről a reményről. A könyv nyelvezete egyszerű és könnyen érthető. Mindenkinek nyugodt szívvel tudom ajánlani ezt a végtelenül pozitív  regényt.

Jó olvasást!