Rick Riordan: A csontlabirintus (A 39 kulcs/1.)

2016.11.13 14:10

Könyvajánlómban egy ifjúsági regénnyel jelentkezek, de előre figyelmeztetek mindenkit, hogy egy hosszú sorozat első kötetét tartja a kezében. De garantálhatom aki belevág az első könyv után az egész sorozatot végig akarja majd olvasni. (Én az első kötetet 3-4 délután alatt kipörgettem!)

A történet két főszereplője két fitala tizenéves testvér, Amy és Dan Cahill. Amy a könyvmoly, hatalmas lexikális tudású és az öccse a jó emlékező és megfigyelőkészséggel megáldott Dan történetét ismerhetjük meg. A világon egymáson kívül senkire sem számíthatnak, miután az utolsó támaszuk a nagynénjük is eltávozik az élők sorából. De a titkait nem viszi magával a sírba hanem a kiterjedt rokonságú Cahill családot egy "véresen komoly" játékra hívja ki. A családtagok két út közül választhatnak: 1 millió dollár azonnal kézbe, de sosem tudják meg mi lett volna a világot megrengető nagy nyeremény, vagy dobják a kukába a pénzt és részt vesznek a játékban. De csak egy győztes lehet és életük sincs biztonságban.

Amy és Dan úgy döntenek, hogy ők is részt vesznek a küzdelemben és szembe szállnak a többi csapattal. Az első kulcs Benjamin Franklinhez fog kapcsolódni, de sikerül megfejteniük az első kulcsot? Sikerül a többi csapatot kicselezni és előnyre szert tenni? Kiderül a nagy "titok"?

Ha a könyv műfaját meg kellene határoznom akkor azt mondanám, hogy egy családi akcióról van szó. Felnőtt fejjel is egy izgalmas, fordulatos történet, remek kikapcsolódás a szürke hétköznapok közben.

Egyszóval: Kalandra fel, irány a kulcsok nyomába!

Egyben ez itt a reklám helye is! A könyvtárban, ahol dolgozom Nagykanizsán van egy gyerekeknek, fiataloknak szóló program az AZOLO, ami az azolo.hu oldalon érhető el. A könyvekhez elolvasás után található egy játékos kérdéssor, ahol ellenőrizhetjük mennyire sikerült értően elolvasni a könyvet. Link a könyvhöz, az azolon: https://azolo.hu/azolo/kerdoiv/290

Jó olvasást!