Nick Bruel: Rossz cica fürdik

2016.11.06 18:05

Rendhagyó könyvvel jelentekezek a jelenlegi könyvajánlómban. Egy gyerekkönyvvel, mesével készültem a számotokra. Fiatal apukaként tisztában vagyok a mesék fontosságával és a munkám során is megtapasztaltam, ha azt szeretnénk, hogy a fiatalabb generációk olvassanak, akkor nem elég csak "ajánlanunk" a könyveket, úgy hogy nem is olvastuk őket, hanem akkor csináljuk jól, ha ezeket a könyveket elolvassuk, mert akkor nyugodt szívvel ajánlhatjuk őket a gyerekeinknek.

Akinek otthon egyszerre van kisgyereke és macskája annak a következő mese kötelező. A főszereplőnk egy szép fekete cicus, akinek rendesen sikerült magát összekoszolnia és ráférne egy kiadós fürdés. Fontos tényeket megismerhetünk a könyv elején, miért is nyalogatják a cicák magukat? Majd rátérünk a cselekményre, a Macseknak fürödnie kell... De vajon a kutya megússza a fürdést?

A történet vicces, szórakoztató még a felnőtt olvasók számára is. Rengeteget nevettem olvasás közben. Az illusztrációk fantasztikusak jól illeszkednek a szöveghez, ami egy gyerekkönyvnél nem hátrány. A szövegek nem hosszúak, jól tagoltak, tehát egy kezdő olvasó is könnyen átrágja magát a történeten, érdekes és vicces tapasztalatokkal gazdagodva a végén.

Minden szülőknek és ifjú olvasónak nyugodt szívvel ajánlom ezt a mesét, akár első könyvként is! Ez a könyv képes arra, hogy ha még nem szerettük meg az olvasást, akkor ezeket után megfogjuk! Tehát macskák vigyázat, fürdetésre föl!

Jó olvasást!